У Запоріжжі до Дня Героїв Небесної Сотні видали календар

У Запоріжжі до Дня Героїв Небесної Сотні видали календар

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі до Дня Героїв Небесної Сотні й другої річниці битви під Дебальцевим презентували унікальний історико-патріотичний календар «Україна крізь віки» з фотографіями учасників антитерористичної операції в образах вояків різних епох.

За даними Департаменту інформдіяльності та комунікацій з громадськістю Запорізької ОДА, фотозйомки для календаря велися в Запоріжжі та Львові, а «моделями» стали 24 воїни з 12 військових частин ЗСУ

«Створення календаря було ініційоване волонтерами з метою показати духовний зв'язок між поколіннями захисників України і довести, що війна проти російсько-терористичних агресорів на сході є продовженням багатовікової боротьби нашого народу за свободу і незалежність», - повідомляє Запорізька ОДА.

В «Україні крізь віки» знайшли відображення скіфська епоха, часи Київської Русі, Галицько-Волинського князівства, періоди козацтва, Української Народної Республіки, махновського руху і Революції Гідності.

Образи бійців Української Галицької Армії 1918-1919 років і війська Карпатської України, що існувала на початку 1939 року, вдалося відтворити завдяки львівським реконструкторам.

Календар можна придбати в запорізькому центрі мистецтв «Арт-простір».

За даними ініціаторів проекту, кошти, зібрані від його продажу, підуть на підтримку українських військових і лікування сапера 23-го ОМПБ з позивним «Сонечко», який отримав важкі поранення при виконанні бойового завдання.

Фото: Запорізька ОДА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-