Екс-директор харківського заводу вивів активів на 23 мільйони — Нацполіція

Екс-директор харківського заводу вивів активів на 23 мільйони — Нацполіція

Укрінформ
У Харкові правоохоронці повідомили екс-директору заводу про підозру в розтраті понад 23-х мільйонів гривень.

Про це повідомляє Департамент захисту економіки Національної поліції України.

«Оперативники Управління захисту економіки (УЗЕ) в Харківській області ДЗЕ Нацполіції встановили, що, перебуваючи на посаді генерального директора Харківського заводу, посадовець посприяв у незаконному виведенні його активів на суму понад 23 мільйони гривень», - йдеться у повідомленні.

За даним фактом прокуратурою відкрито кримінальне провадження.

Під час досудового розслідування працівники УЗЕ в Харківській області та слідчі з'ясували, що 42-річний керівник заводу уклав договір з комерційною структурою без проведення тендерної процедури. Відповідно до умов угоди товариство повинно було виконати роботи з прочищення каналізації та колекторів.

Знаючи про те, що вказані роботи не проводились, підписав відповідний акт про їх виконання. В подальшому передав директорові комерційної структури векселі на суму понад 23 мільйони гривень.

Аби приховати "сліди" злочинної діяльності, було проведено ряд фіктивних безтоварних операцій на придбання послуг та товарів.

Екс-генеральному директорові харківського заводу повідомлено про підозру за ч. 5 ст. 191 (Привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч. 1 ст. 366 (Службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Вирішується питання про обрання посадовцю міри запобіжного заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-