Енергопостачання Запорізької області від блокади Донбасу поки не страждає - ОДА

Енергопостачання Запорізької області від блокади Донбасу поки не страждає - ОДА

Укрінформ
У Запорізькій області на сьогоднішній день немає ані проблем з енергопостачанням, ані дефіциту вугілля, оскільки Запорізька ТЕС використовує вугілля марки Д, яке добувається на території Дніпропетровської області.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в Запорізькій облдержадміністрації.

"На сьогоднішній день на Запорізькій атомній електростанції в роботі 5 енергоблоків сумарною потужністю 5 000 МВт. На складах Запорізької ТЕС в наявності понад 150 тис. тонн вугілля і понад 3,7 тис. тонн мазуту, що відповідає стандартному рівню запасу в зимовий період. Запорізька ТЕС використовує вугілля марки Д, яке видобувається на території Дніпропетровської області, тобто передумов для дефіциту вугілля на Запорізькій ТЕС немає. Відповідно, у регіоні немає жодних проблем з генерацією електроенергії", - зазначили в ОДА.

У прес-службі запорізької енергопостачальної компанії ПАО «Запоріжжяобленерго» кореспондентові Укрінформу також підтвердили, що енергопостачання Запорізькій області здійснюється сьогодні в штатному режимі: повідомлень про необхідність введення на території регіону графіків погодинного відключення електроенергії на сьогоднішній день не надходило.

«На сьогоднішній день енергопостачання на території Запорізької області здійснюється в стандартному режимі. Графік погодинного відключення електроенергії розроблений і попередньо затверджений, але повідомлень про необхідність введення його в дію на території регіону на сьогоднішній день не надходило», - повідомили в прес-службі ПАО «Запоріжжяобленерго».

За даними підприємства, відповідно до затвердженого регламенту застосування графіків погодинного відключення електроенергії, у разі необхідності введення їх в дію Міністерство енергетики та вугільної промисловості України має повідомити про це Запорізьку облдержадміністрацію, ДП НЕК «Укренерго» та ПАТ «Запоріжжяобленерго» не пізніше, ніж за 3 дні до початку застосування графіків.

«Максимальна тривалість перерв в енергопостачанні споживачів у період дії погодинних графіків відключень становить 2 години 30 хвилин (при температурі нижче -10 C - 1 година 30 хвилин)», - повідомили у прес-службі енергокомпанії.

За даними ПАО «Запоріжжяобленерго», для Запорізької області графік погодинних відключень складено таким чином, щоб максимально мінімізувати обмеження енергопостачання населення.

«У першу чергу скорочення енергоспоживання регіону передбачено за рахунок промпідприємств – 49 великих споживачів регіону, серед яких МК «Запоріжсталь», ПАТ «Дніпроспецсталь», Запорізький завод феросплавів, ЗТМК та ряд інших», - запевнили в прес-службі енергокомпанії.

При складанні графіка враховано фактор наявності на підприємствах аварійної та екологічної броні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-