У справі про отруєння 53 людей

У справі про отруєння 53 людей "паленою" горілкою - 11 підозрюваних

Укрінформ
У кримінальному провадженні про смертельний сурогат горілки фігурують 11 підозрюваних.

Про це кореспонденту Укрінформу розповіла прес-секретар прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Основний обсяг слідчих дій у справі про масове отруєння фальсифікованою горілкою на Харківщині завершено. У кримінальному провадженні - 11 підозрюваних", - відзначила Дубовик.

За її словами, це люди, які безпосередньо виготовляли і продавали отруту.

"Навіть після перших смертей вони не зупинили продаж. Ось ця група людей, на думку слідства, і відповідальна за смерті", - додала Дубовик.

За її словами, направлення справи до суду затримують тільки експертизи.

Як повідомляв раніше Укрінформ з посиланням на прес-службу Держпродспоживслужби в Харківській області станом на 10.11.2016 загальна кількість випадків отруєння фальсифікованим алкоголем на Харківщині - 100, померлих - 53, в крові 50-ти з них виявлено метиловий спирт. За даними фіскальної служби області, його поставляли з РФ.

30 вересня 2016 року Київський райсуд Харкова на клопотання прокуратури обрав арешт як запобіжний захід для 27-річного харків'янина, якого підозрюють у виробництві сурогату на основі метилового спирту. Йому загрожує до десяти років в'язниці.

28 вересня разом з організатором виробництва сурогату затримано троє його посібників. Раніше затримано трьох господарів магазинів, де продавали цю продукцію: хазяйку чотирьох магазинів у Вовчанському районі заарештували із заставою в 275 тис. грн, господарів магазинів у Харківському і Ізюмському районах відправили під домашній арешт.

7 жовтня прокуратура Харківської області оголосила підозру 31-річному жителеві Вовчанського району, який був посередником між виробниками сурогату і реалізаторами неякісного спиртного.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-