Поліція завела справу за фактом вилученої на Чонгарі зброї

Поліція завела справу за фактом вилученої на Чонгарі зброї

Укрінформ
На Херсонщині поліція відкрила кримінальне провадження за фактом виявлених у неділю у Генічеському районі на Чонгарі біля адмінмежі з анексованим Росією Кримом зброї та боєприпасів.

Про це інформує прес-служба Нацполіції в Херсонській області.

"За фактом виявленої та вилученої біля с. Чонгар зброї та боєприпасів слідчим відділенням Генічеського ВП ГУ Національної поліції до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ч.1 ст.263 КК України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". З метою дослідження предметів, які за зовнішніми ознаками нагадують вогнепальну зброю та боєприпаси, призначені балістичні та вибухотехнічні експертизи. Наразі проводяться необхідні слідчі дії щодо встановлення походження вилучених предметів", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, в ніч з 12 на 13 лютого 2017 року на Чонгарі стався інцидент між військовослужбовцями ЗС України і членами громадської організації "Аскер".

Під час інциденту військовослужбовці пошкодили окремі споруди і майно громадської організації "Аскер", робилися спроби застосування фізичної сили до членів організації "Аскер".

За версією оперативного командування "Південь" ЗСУ, конфліктний інцидент стався, коли українські військові облаштовували бойові позиції, а не під час навчань. За словами прес-офіцера командування Ігоря Бірюкова, на місце облаштування позицій прийшли озброєні представники "незаконного збройного формування", і бійцям ЗСУ довелося затримати цю групу і роззброїти.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-