Військовий пенсіонер отримав умовний термін за участь у диверсійній групі

Військовий пенсіонер отримав умовний термін за участь у диверсійній групі

Укрінформ
Київський райсуд Харкова засудив до умовного терміну спільника терористів, який допомагав перевозити боєприпаси до місця скоєння терактів, проте участі у терактах не брав.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в суді.

"Встановлено, що уродженець Харківської області, військовий пенсіонер, навесні 2014 року через свої політичні погляди увійшов до злочинної групи, яка пройшла навчання з вогневої й тактичної підготовки на військовому навчальному полігоні в Бєлгороді. Зловмисники двічі незаконно перемістили через кордон до Харкова комплекти зброї та боєприпасів. Тоді ж один з учасників банди, матеріали щодо якої виділені в окреме провадження, вистрілив з вогнемета в будівлю "ПриватБанку" на вулиці Малом'ясницькій у Харкові, а двоє інших учасників банди обстріляли будівлю Харківського обласного військового комісаріату на вулиці Коцарській", - зазначили в суді.

Після цього, як стало відомо, обвинувачений вийшов з терористичної групи і припинив спілкування з терористами, "при цьому він не повідомив правоохоронцям про групу".

"Навесні 2015 року обвинувачений придбав дві тротилові шашки, гранати РГД-5 і запал і заховав у гаражі, звідки їх вилучили під час обшуку", - додали в суді.

Чоловік на суді вину визнав і заявив, що під час перебування в групі не розумів реальної мети її створення і діяльності та не брав участі у підготовці терактів.

Суд визнав чоловіка винним у незаконному поводженні зі зброєю та приховуванні злочину та призначив покарання у вигляді 4 років в'язниці з випробуванням на три роки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-