Евакуйовані мешканці Авдіївки сьогодні почнуть повертатися додому - голова ВЦА

Евакуйовані мешканці Авдіївки сьогодні почнуть повертатися додому - голова ВЦА

Укрінформ
Евакуйовані мешканці Авдіївки в неділю, 12 лютого, почнуть повертатися додому, місцева влада отримала вже 30 таких заявок.

Про це повідомив керівник військово-цивільної адміністрації Авдіївки Павло Малихін в ефірі телеканалу "112 Україна".

"Так, люди вже хочуть повертатися, вже там більше 30 чоловік подали заявку, ми їх будемо повертати завтра", - сказав Малихін.

За його словами, зараз ситуація контрольована, в місті було тихо, минула ніч теж пройшла тихо. Проте обстріли підрозділів українських військових сил в Авдіївській промзоні тривають.

"Звичайно, будь-який такий удар може нашкодити життєдіяльності міста", - визнав голова ВЦА.

Він розповів, що на цей час в аварійному порядку закрито 148 пошкоджених обстрілами будинків.

"Будівельні матеріали до нас ще приходять у вигляді гуманітарної допомоги. Ми будемо продовжувати необхідні роботи щодо допомоги людям по відновленню свого житла", - додав Малихін.

Як повідомлялося, 29 січня бойовики розпочали масовані обстріли Авдіївки, використовуючи важку артилерію, системи «Град» і танки. 30 січня о 23:00 в результаті обстрілу була пошкоджена лінія електропередач (ЛЕП) і припинено електропостачання і водопостачання Авдіївки, а також Авдіївського коксохіму і Донецької фільтрувальної станції. Місто залишилося без електрики, води і теплопостачання. Згодом їх вдалося відновити.

За даними ДСНС, з початку надзвичайної ситуації з міста було евакуйовано 298 осіб (з них 42 особи похилого віку та 135 дітей).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-