На Харківщині вказали на двері Московському патріархату

На Харківщині вказали на двері Московському патріархату

Укрінформ
Збори жителів села Бугаївка Ізюмського району Харківської області проголосували за Київський патріархат.

Про це сьогодні на своїй сторінці у Facebook повідомив священник УПЦ Київського патріархату Ілля Зеленський.

"У Харківській області, Ізюмському районі, у с.Бугаївка сталася унікальна подія... Громада села вказала на двері Московському Патріархату. Позавчора, 9-го лютого, пройшли збори громади села, а вже наступного дня єпископ Ізюмської єпархії, розташованої у Харківській області, Єлисей (Іванов) пакував валізи. Правда, робили це вони тишком-ладком, щоб не збуджувати пристрасті в селі. Приїхали на мерседесі і двох джипах натовп священників разом з Єлисеєм, відкрили храм, винесли, що змогли понести, і бігом змоталися. Громада села вибрала Київський Патріархат! Слава Україні!", - написав Зеленський.

Водночас, за словами секретаря Ізюмської єпархії УПЦ архідиякона Юрія, схід зібрано за ініціативи голови сільради Олександра Диканя.

"Напередодні архієпископ Ізюмський і Куп'янський Єлисей (Іванов) дійсно приїжджав у село, щоб поговорити з паствою. Віряни висловили підтримку настоятелеві храму о. Олександру: він проводить усі служби українською мовою, регулярно возить гуманітарні вантажі в зону АТО, служить там служби, окормляє військових української армії та Нацгвардії. До речі, він і сьогодні служитиме недільну службу в цій же церкві: ніякого вивезення майна з неї не було", - пояснив о. Юрій.

За його словами, тривожить те, що інші священники, використовуючи політичний момент, діють як рейдери: "Той же Зеленський, який за фінансові махінації відносно прихожан Успенського храму міста Балаклеї був позбавлений сану, сьогодні погрожує, що зламає наші замки на дверях церкви у Бугаївці і стане її настоятелем".

Як повідомляв Укрінформ, у 2012 році Священний Синод УПЦ виділив Ізюмську єпархію - 140 храмів у 13-ти районах - з Харківської єпархії, де більше 200 храмів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-