Херсонські депутати хотіли скаржитись на свою поліцію: погано їх захищає

Херсонські депутати хотіли скаржитись на свою поліцію: погано їх захищає

Укрінформ
Депутати Херсонської міської ради на сесії у п'ятницю не змогли ухвалити звернення до керівництва Національної поліції щодо перевірки діяльності патрульної поліції Херсона.

На думку ряду депутатів, співробітники поліції неналежно повели себе під час конфліктної ситуації, що виникла на цій сесії, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Не прийнято рішення", - оголосив головуючий на сесії міський голова Володимир Миколаєнко після голосування: на підтримку звернення проголосували 21 депутат із присутніх у сесійній залі 36-ти, 10 депутатів не голосували, 5 - утримались.

Конфліктна ситуація виникла на сесії за участю двох активістів, які намагалися завадити виступу з трибуни одного з депутатів. Конфлікт переріс спочатку у чублення, а потім у невелику бійку, учасників якої врешті-решт правоохоронцям вдалося розборонити і вгамувати.

Проте, як прозвучало згодом у виступах деяких депутатів, представники патрульної поліції повелися неналежним чином у цій ситуації, оперативно не припинили конфлікт і не видалили із сесійної зали його ініціаторів. "Ми були свідками того, як 10 співробітників патрульної поліції бродили по сесійній залі (замість того, щоб оперативно втрутитися і припинити конфлікт. - Ред.)", - сказав, зокрема, депутат Артем Кияновський.

Водночас депутат Дмитро Ільченко звернув увагу своїх колег на те, що згідно зі змінами, внесеними до статті 7 Регламенту Херсонської міської ради, поліція не може нікого видаляти із сесійної зали без рішення сесії. А рішення про видалення із сесійної зали двох активістів, поставлене на голосування міським головою, не набрало необхідної кількості голосів: його підтримали лише 24 із 36 присутніх у залі депутатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-