У штабі АТО розповіли про тривожну обстановку на підступах до Маріуполя

У штабі АТО розповіли про тривожну обстановку на підступах до Маріуполя

Укрінформ
На Маріупольському напрямку залишається тривожною обстановка на східних підступах до Маріуполя, особливо у Лебединському та Широкиному. Там був проведений потужний мінометний та артилерійський обстріл. Бойовики застосовували стрілецьку зброю та міномети.

Про це речник Міністерства оборони України полковник Олександр Мотузяник сказав під час брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Під час обстрілів постраждала електропідстанція, в результаті чого Талаківка, Гнутове і Сартана залишилися без світла", - сказав речник.

Він поінформував, що за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 24 ворожі обстріли, у 10 випадках противник застосовував важке озброєння.

На Луганському напрямку ворог продовжував активно обстрілювати українські позиції, внаслідок чого було пошкоджено Занівську насосну станцію.

"Внаслідок обстрілу на Бахмутській трасі було пошкоджено Занівську насосну станцію. 5 тисяч людей у населених пунктів Тошківка та Тошківка-1 залишились без водопостачання". розповів Мотузяник.

За його словами, поблизу населеного пункту Кримське ворог застосовув артилерію. За добу на цих рубежах бойовики випустили по наших опорних пунктах понад 90 снарядів. На всіх ділянках противник епізодично застосовував важке озброєння, а саме міномети. Всього на Луганському напрямку зафіксовано вчора 25 ворожих обстрілів, третина з яких - з використанням забороненої Мінськими домовленостями зброї.

На Донецькому напрямку обстановка залишається напруженою по всьому фронту. Найгарячіше в Авдіївці та на її околицях, а також на Світлодарській дузі. У другій половині дня противник почав мінометні обстріли та обстріли з танків. Це озброєння мало бути відведене від лінії розмежування. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 33 ворожих обстріли, третина з них - з важкого озброєння, поінформував Мотузяник.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-