Прокуратура Луганщини завершила заочне розслідування щодо екс-«міністра ЛНР»

Прокуратура Луганщини завершила заочне розслідування щодо екс-«міністра ЛНР»

Укрінформ
Прокуратура Луганської області направила до суду обвинувальний акт стосовно колишнього «міністра освіти, науки, культури та релігії «ЛНР» за ознаками вчинення дій, спрямованих на повалення конституційного ладу та захоплення державної влади.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області. 

«Встановлено, що з 2014 року по 2015 рік громадянка України, обіймаючи посаду так званого «міністра освіти, науки, культури та релігії «ЛНР», організовувала функціонування та діяльність підпорядкованого їй органу виконавчої влади, фактично керувала діяльністю так званого «міністерства», видавала накази та розпорядження, обов’язкові до виконання підпорядкованих працівників, тим самим забезпечувала діяльність вказаного псевдодержавного утворення», - зазначили в прес-службі прокуратури.

Оскільки вказана особа переховується від органів слідства та суду з метою ухилення від кримінальної відповідальності на тимчасово окупованій території Луганської області, стосовно неї здійснено спеціальне досудове розслідування, за результатами якого обвинувальний акт направлено до суду.

У тексті повідомлення прізвище підозрюваної не назване, але відомо, що в 2014 році «міністром освіти» у псевдореспубліці була призначена Леся Лаптєва. У 2015 році Лаптєва втекла до Російської Федерації, прихопивши з собою печатку «міністерства», а також чималу суму грошей. «Генпрокуратура ЛНР» оцінила втрати від її керування сумою 360 тис. російських рублів. Тоді ж у пресі з’явились повідомлення, що жінка була затримана на території РФ і доставлена в Луганськ.

Санкції статей, за якими обвинувачують екс-«міністра», передбачають покарання від 10 до 15 років позбавлення волі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-