Інвесторів у сміттєпереробство немає через тарифну політику - Садовий

Інвесторів у сміттєпереробство немає через тарифну політику - Садовий

Укрінформ
Людини, готової інвестувати кошти в сміттєпереробне підприємство за нинішньої тарифної політики, немає.

Про це мер Львова Андрій Садовий заявив на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«При сьогоднішній тарифній політиці в Україні жоден інвестор сміттєпереробний завод не збудує, бо нема вигоди. Якщо ми хочемо бачити заводи того рівня, які збудовані в країнах Європейського Союзу, то повинні розуміти, що за кожну тонну відходів треба платити відповідну ціну. У нас ціна захоронення однієї тонни орієнтовно 2,5 євро, в країнах ЄС – від 40 до 180 євро за захоронення або завезення на спалювальні підприємства», - зазначив Садовий.

За його словами, місто отримувало пропозиції, але вони здебільшого стосувались продажу відповідного  обладнання. А людини, яка готова інвестувати кошти при сьогоднішній тарифній політиці, поки що немає.

«Ми пробували це зробити з 2012 року, коли працювали з Міжнародною фінансовою корпорацією (МФК), яка на замовлення міста проводила підбір інвесторів для будівництва заводу. Більше року ми працювали з МФК. На жаль, жодного реального інвестора вона не змогла знайти. Тоді ми зрозуміли, що це буде важко у сьогоднішніх економічних умовах в нашій країні і почали працювати з Європейським інвестиційним банком. Це також є інвестиція, бо коли ти отримуєш кошти на 20-25 років під 1% річних – це інвестиція. Тому ми пішли на цю співпрацю. Вже минає рік відтоді, як ця пропозиція знаходиться у Міністерстві регіональної політики. Очікуємо ці кошти отримати, бо крім грошей на будівництво заводу, нам потрібні ще й кошти на рекультивацію. Тому ми не до кінця розподілили кошти в бюджеті розвитку, а тримаємо резерв, щоб фіналізувати наше рішення і входити нашими грошима у процеси будівництва і рекультивації», - сказав мер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-