За минулий тиждень в Україні на грип захворіли понад 180 тисяч осіб

За минулий тиждень в Україні на грип захворіли понад 180 тисяч осіб

Укрінформ
За минулий тиждень на грип та ГРВІ захворіли 183 420 осіб, одна людина померла від ускладнень внаслідок грипу.

Про це повідомляє Центр з контролю та моніторингу захворювань.

"За 30.01 - 05.02.2017 на ГРВІ захворіло 183 420 осіб, із них 65,1% діти віком до 17 років. ... зареєстровано один летальний випадок внаслідок ускладнення захворювання на грип, визначено вірус грипу А не субтипований. Статистично значимого перевищення фонового рівня смертності від грипу на звітному тижні не спостерігається", - йдеться у повідомленні.

Загалом показник захворюваності на грип та ГРВІ (сумарно) серед населення України складає 430,7 на 100 тисяч населення. Найвищий показник захворюваності на ГРВІ зареєстровано в Київській – 700,9, найменший – у Тернопільській областях – 301,1 на 100 тис. населення.

У жодній із областей України епідемічний поріг не перевищений; темп приросту серед дорослих зменшився на 6,2%, а серед дітей до 17 років збільшився на 5,2 %.

Питома вага дітей віком до 17 років серед госпіталізованих більша ніж дорослих. Найчастіше медичної допомоги в умовах стаціонару потребують діти до 4 років. Порівняно з минулим тижнем сумарна кількість госпіталізованих осіб зменшилася на 3,9 %.

З початку епідемічного сезону проти грипу вакцинована 104 841 особа, що становить 0,3% від загальної кількості населення країни. Обсяг щеплень проти грипу в 14 регіонах нижче середнього по Україні, найвищий рівень відзначається в Дніпропетровській області. Найвищій відсоток щеплених проти грипу за власні кошти спостерігається в місті Києві та Чернігівській області. В Донецькій та Сумській областях для проведення специфічної профілактики грипу виділили кошти органи місцевого самоврядування, в Луганській та Рівненській областях – керівники підприємств та організацій.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-