Ярош відкрив навчальний центр Української добровольчої армії

Ярош відкрив навчальний центр Української добровольчої армії

Фото
Укрінформ
Новий навчальний центр, побудований у селі Великомихайлівка Дніпропетровської області, відкрив командир Української добровольчої армії (УДА) Дмитро Ярош.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомили в інформаційній службі Національного руху «ДІЯ».

«Через постійне перебування в зоні АТО добровольці ретельно вивчають кожен сантиметр території, озброєння ворога, його тактику. А підрозділи ЗСУ такої можливості не мають і через це не можуть ефективно передати інформацію наступній групі ротації. Таким чином, завдяки програмам нашого навчального центру ми можемо ефективно співпрацювати з ЗСУ та підвищувати ефективність усіх українських військових підрозділів», - зазначив начальник штабу УДА Сергій Ільницький.

За повідомленням інформслужби, сформований на базі 5-го окремого батальйону УДА навчальний центр проводитиме злагодження бойових підрозділів, перепідготовку та підвищення кваліфікації особового складу, військово-патріотичне виховання молоді та вишкіл молодших командирів для підрозділів УДА. Частина вишколених новобранців залишатиметься виконувати бойові завдання на передовій, інші ж повернуться додому, аби структурувати на місцях загони територіальної оборони.

Приміщення навчального корпусу дозволяють розмістити особовий склад в кількості до 300 людей одночасно. Загальний вишкіл для бійців УДА триває близько 30-40 днів. Після цього новобранці проходять бойове злагодження, знайомляться з досвідченими вояками та переймають їхній досвід. Програми з патріотичного виховання молоді триватимуть близько двох тижнів.

Фото: facebook.com/kyiv.ryh.yarosh

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-