ОБСЄ повідомила подробиці вбивства

ОБСЄ повідомила подробиці вбивства "голови управління народної міліції "ЛНР"

Укрінформ
Спеціальна моніторингова місія ОБСЄ в Україні оприлюднила сьогодні подробиці підриву автомобіля в Луганську, внаслідок чого буцімто загинув старший за рангом член "ЛНР". Члени місії не помітили в авто і поблизу нього ні тіл, ні слідів крові. 

Про це йдеться в оперативному звіті СММ, оприлюдненому на сайті ОБСЄ в Україні.

"4 лютого о 07:55 спостерігачі СММ почули гучний вибух на південь від центру Луганська. Об 11:30 члени патруля Місії попрямували на вулицю Червонопрапорну, де побачили огороджене місце події, а також приблизно 20 членів "ЛНР" (деякі з яких були озброєні) та пожежну бригаду. Цивільний евакуатор уже був практично готовий відвозити згорілий вщент автомобіль (білий позашляховик), у якого були відірвані дах та передні ліві двері. У салоні автомобіля та поблизу нього СММ не помітила тіл чи слідів крові", - йдеться у повідомленні. 

Натомість, як зазначається у звіті, "офіцер Збройних сил Російської Федерації зі Спільного центру з контролю та координації (СЦКК) повідомив спостерігачам, що вранці в результаті вибуху автомобіля загинув Олег Анащенко, старший за рангом член "ЛНР". 

За оцінкою спостерігачів, сила вибуху становила 4-5 кг у тротиловому еквіваленті. СММ також визначила, що автомобіль вибухнув під час руху.

Як повідомляли ЗМІ, 4 лютого в Луганську вибухнуло авто з так званим головою "управління народної міліції ЛНР". 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-