СБУ та прокуратура викрили підпільний цех з обробки бурштину

СБУ та прокуратура викрили підпільний цех з обробки бурштину

Укрінформ
Cпівробітники управління СБ України в Житомирській області спільно з прокуратурою викрили у обласному центрі підпільний цех з обробки бурштину, берилів, кварцу і топазів, незаконно видобутих у північних районах області.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

«Нелегальне виробництво зловмисники організували в автомобільних боксах одного з гаражних кооперативів облцентру. Під час обшуків у підпільному цеху співробітники спецслужби виявили спеціальне обладнання станки для огранки каменю. У ділків вилучено п’ять кілограмів необробленого бурштину-сирцю, десять напівдорогоцінних кварців та по кілька кілограмів берилів і топазів, а також півкілограма обробленого каміння», – йдеться у повідомленні.

За інформацією СБУ, після огранки організатори через посередників переправляли каміння до країн Європи та Далекого Сходу.

Тривають невідкладні оперативно-слідчі дії у рамках спецоперації з блокування незаконного бурштинового промислу на Житомирщині.

Яке повідомляв Укрінформ, у ході розслідування стрілянини в Олевську правоохоронці вилучили півтонни бурштину. Зокрема, як уточнила зголом прес-служба СБУ, було проведено провели 24 санкціоновані обшуки в організаторів та учасників бурштинового бізнесу, а також у представників криміналітету, які його контролюють, в Олевському, Коростенському, Малинському, Народицькому, Житомирському та Хорошівському районах області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-