АТО: терористи гатять із танків і

АТО: терористи гатять із танків і "Градів", бої під Авдіївкою не припиняються

Карта
Укрінформ
Ситуація в районі проведення АТО залишається критичною. Противник, аналогічно попередній добі, вчора знову більше 100 разів порушив режим тиші.

Як зазначив на брифінгу речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, найбільш неспокійною обстановка зберігається на тих же ділянках фронту, що й раніше – в Авдіївці, поблизу Донецького аеропорту та біля Азовського моря.

"Бойові дії під багатостраждальною Авдіївкою тривали майже цілодобово. Довгоочікувана тиша, що запанувала з 9 ранку, через неповні чотири години була порушена канонадами ворожих гармат та мінометів. Трохи згодом російсько-окупаційні війська підтягнули танки та відкрили з них вогонь по позиціях сил АТО. У результаті атак ворога вчергове постраждали місцеві мешканці. Пізно ввечері через пряме попадання снаряда, випущеного бойовиками у багатоповерховий будинок у західній частині міста, без житла лишилася сім’я з п’ятьма малолітніми дітьми", - розповів він.

За словами речника, продовжилися багатогодинні ворожі обстріли позиції "Шахта Бутовка", а також українських рубежів оборони поблизу Донецького летовища. При цьому сили окупанта й надалі широко застосовували артилерію, танки та міномети.

"Вчора одразу після опівночі під вогонь реактивної артилерії потрапив наш тиловий район – село Галицинівка, яке знаходиться за 15 кілометрів від лінії зіткнення. Противник з окупованої Старомихайлівки випустив у бік села половину боєкомплекту з установки БМ-21 "Град". Неспокійно було і на світлодарській дузі, де активними були обстріли сил АТО з важкого крупнокаліберного озброєння. По периметру окупованої Горлівки ворожі обстріли були епізодичними і переважно з легкого озброєння", - зазначив Мотузяник.

Він поінформував, що на Луганському напрямку традиційно найгарячіше було у Попаснянському районі з епіцентром у Троїцькому, де бойовики застосовували важке озброєння впродовж усієї доби. Втім найбільша активність ворога простежувалася вже після заходу сонця. Тоді бандформування провели потужний артилерійсько-мінометний обстріл позицій сил АТО з північно-східного напрямку.

"На решті ділянок фронту напряму важке озброєння противником не застосовувалося. Ряд ворожих збройних провокацій відбувся у районі Бахмутської траси та у Станиці Луганській. У останній після заходу сонця активними були снайпери противника. Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 29 ворожих обстрілів, половина з яких – із застосуванням важкого озброєння", - сказав речник Міноборони з питань АТО.

Він додав, що на Маріупольському напрямку за минулу добу сталося 65 ворожих обстрілів, майже половина яких – з важкого озброєння.

"У Мар’їнці зафіксовано один ворожий мінометний обстріл позицій сил АТО – після опівночі. Натомість у сусідній Красногорівці збройні провокації та обстріли наших позицій відбувалися неодноразово впродовж доби. Чотири рази до сходу сонця бандформування обстріляли українські позиції під Новотроїцьким – у трьох випадках із застосуванням гармат та мінометів. Після цього на цих рубежах запанувала тиша. Натомість на півдні Маріупольського напрямку – вздовж лінії Павлопіль – Широкине – обстріли тривали безперестану впродовж усієї доби. Противник продовжив застосовувати крупнокаліберну артилерію та міномети, а також епізодично використовував танки на крайньому півдні – у Широкиному. Рахунок випущених ворогом снарядів так само йде на сотні. Рано вранці та пізно ввечері противник застосував реактивну артилерію. У обох випадках під обстріли з "Градів" потрапили наші позиції у Талаківці. Дісталося й сусідньому з Талаківкою селищу Сартана, яке теж двічі потрапляло під обстріли з заборонених Мінськими домовленостями установок РСЗВ. У результатів другого вечірнього удару ворога, половина селища була знеструмлена", - уточнив Мотузяник.

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-