В ОБСЄ за день нарахували 11 тисяч порушень

В ОБСЄ за день нарахували 11 тисяч порушень "тиші" на Донбасі

Укрінформ
Спостерігачі Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні 31 січня зафіксували 11 тисяч порушень режиму припинення вогню на Донбасі. Найбільш напружена ситуація склалася у трикутнику Авдіївка - Ясинувата - донецький аеропорт.

Про це у п'ятницю під час скайп-включення в Українському кризовому медіа-центрі заявив перший заступник голови Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні Александр Хуг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Кількість порушень режиму припинення вогню, які ми фіксуємо щодня, сягає тисяч. Зокрема, у вівторок ми зафіксували понад 11 тисяч - це дійсно безпрецедентні показники. Особливе занепокоєння викликає застосування реактивних систем залпового вогню у трикутнику Авдіївка - Ясинувата - Донецький аеропорт, а також в інших місцях уздовж лінії зіткнення", - сказав Хуг.

За його словами, спостерігачі СММ ОБСЄ у вівторок 31 січня зафіксували розриви ракет РСЗВ в Авдіївці і залпи з РСЗВ в Ясинуватій та Горлівці. У середу, 1 лютого, міжнародні спостерігачі оглянули місце розриву ракети РСЗВ в Ясинуватій і чули вибухи ракет РСЗВ в Крутій Балці та ще більше залпів з РСЗВ у Горлівці. У четвер, 2 лютого, спостерігачі СММ ОБСЄ зафіксували вибухи ракет РСЗВ у селищі Сартана.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-