Справу Штепи передали до іншого суду

Справу Штепи передали до іншого суду

Укрінформ
Комінтернівський райсуд Харкова продовжить слухання справи екс-мера Слов'янська Нелі Штепи, яка обвинувачується в посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і створення терористичної групи.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіла речник прокурора Харківської області Віта Дубовик.

"Апеляційний суд Харківської області призначив Комінтернівський райсуд Харкова для слухання справи щодо Штепи", - наголосила Дубовик.

За її словами, дату першого слухання ще не визначено.

Водночас, за словами адвоката Штепи Дмитра Марченка, суд не взяв до уваги пропозицію захисту слухати справу в Донецькій області - за принципом територіальної підсудності.

Як повідомляв раніше Укрінформ, 26 січня головуючий у справі Штепи в Червонозаводському райсуді Харкова Віктор Єжов узяв самовідвід після того, як представники держобвинувачення заявили про його відвід: щодо нього за матеріалами СБУ зареєстровано кримінальне провадження за ч.1 ст. 258-3 Кримінального кодексу України (сприяння діяльності терористичної організації).

27 січня справу Штепи передано до Апеляційного суду Харківської області для визначення підсудності іншому суду: тримання Штепи в СІЗО закінчиться 3 лютого.

За словами прес-секретаря прокурора Харківської області Віти Дубовик, через заміну головуючого судді зміниться вся трійка колегії суддів: "Швидше за все, кримінальне провадження розглядатиметься спочатку".

Штепу затримано 11 липня 2014 року. На суді вона пояснювала, що закликала Путіна увійти до Слов'янська під загрозою терористів, що в полоні у терористів її били, а інтерв'ю для російських видань зроблені "під дулом автомата". Їй загрожує довічне ув’язнення.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-