Кістіон отримав згоду селян на початок протиаварійних робіт на Грибовицькому полігоні

Кістіон отримав згоду селян на початок протиаварійних робіт на Грибовицькому полігоні

Укрінформ
Віце-прем`єр-міністр Володимир Кістіон в рамках робочої поїздки на Львівщину зустрівся з мешканцями села Великі Грибовичі, прилеглого до полігону ТПВ, та отримав їх згоду на початок протиаварійних робіт на сміттєзвалищі.

Про це кореспонденту Укрінформу повідомили у прес-службі Львівської міської ради.

«Якщо ми не зробимо протиаварійні роботи щодо інфільтрату, через місяць, коли почне танути сніг, будемо мати гіршу проблему, ніж маємо зараз. Якщо ми почуємо один одного, то обов’язково крок за кроком цю проблему вирішимо. Перше – це треба відкачати інфільтрат, бо буде катастрофа, потрібно підсилити дамбу. Також треба відновити роботу інфільтраційної станції. Ситуація зрозуміла, ми сьогодні порадимось, що з цим робити далі. Але підкреслюю, що знайти правильне рішення можна лише спільно: місто, область, уряд», - зазначив Кістіон.

За його словами, насамперед потрібно зайнятись інфільтратом: підсилити дамбу і  відкачати фільтрати. Далі потрібно виположувати схил, щоб не сталося обвалу.

У свою чергу представник громади наголосив, що селяни  найбільше зацікавлені у  рекультивації звалища. Крім того, вони вимагають публічного висвітлення ходу робіт.  Мешканці Грибович зазначили, що категорично проти того, щоб звозити на полігон відходи, а схили пропонують укріплювати землею. Однак не заперечують щодо початку протиаварійних робіт,

Поінформувати грибовичан у який спосіб укріплюватимуть підпірні стінки на сміттєзвалищі віце-прем`єр пообіцяв одразу після того, як отримає відповідь проектантів.

Детальніша нарада з цього приводу планується після обіду в приміщенні Львівської обласної державної адміністрації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-