Україні буде важко реінтегрувати Донбас після припинення агресії - Зубко

Україні буде важко реінтегрувати Донбас після припинення агресії - Зубко

Укрінформ
Віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко переконаний, що Україні буде важко реінтегрувати тимчасово окуповані території на Донбасі після припинення агресії, оскільки сьогодні там неможливо впроваджувати реформи.

Про це він заявив, виступаючи на засіданні Ради Європи у Страсбурзі, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми вкрай занепокоєні тим, що сьогодні, коли реформи впроваджуються в усіх областях України без винятку, на жаль, поки що Донецька і Луганська на частині окупованої території такої можливості не мають. Тому реінтеграція як населення, а також практично територій буде важкою", - зазначив Зубко.

При цьому він підкреслив, що український уряд уже прийняв План заходів, який, за його словами, дозволить реалізовувати конституційні права українців на тимчасово окупованих територіях.

Разом з тим, віце-прем'єр наголосив, що на підконтрольних Україні територіях Донбасу проводиться децентралізація та впроваджуються реформи. Так, Зубко розповів, що найбільша в державі об'єднана територіальна громада - Лиманська - знаходиться саме в Донецькій області.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-