«ProZorro» викрило корупційну схему в Сєверодонецькій міськраді на понад 2 млн

«ProZorro» викрило корупційну схему в Сєверодонецькій міськраді на понад 2 млн

Укрінформ
Правоохоронці викрили корупційну схему використання бюджетних коштів Сєверодонецькою міською радою на понад 2 млн гривень.

Про це повідомляє прес-служба прокуратури Луганської області.

«Сєверодонецькою місцевою прокуратурою проведено моніторинг інформації та документів, які розміщені на веб-порталі «ProZorro», та встановлені порушення закону в діях посадових осіб тендерного комітету Управління житлово-комунального господарства Сєверодонецької міської ради. При проведенні відкритих торгів із закупівлі транспортного засобу спеціального призначення на суму понад 2 мільйони гривень та прийнято незаконне рішення щодо перерахування коштів на рахунки приватного підприємства без поставки вказаного транспортного засобу», - зазначають у прокуратурі.

Повідомлено про підозру заступнику начальника Управління житлово-комунального господарства Сєверодонецької міської ради за ч. 2 ст. 364 КК України (зловживання владою або службовим становищем), ч. 2 ст. 28, ч. 2 ст. 366 КК України (службове підроблення, вчинене за попередньою змовою групою осіб).

Чиновнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 6 років. До суду направлено клопотання про обрання підозрюваному запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

Крім того, перевіряється причетність керівництва міськради до вчинення цього злочину. На зазначений транспортний засіб накладено арешт.

Як повідомлялось раніше, в сусідньому Лисичанську відкрито подібне провадження за фактом придбання снігоприбиральної машини із перебитим номером кузова і неправдивими даними щодо дати випуску. Тоді фігурувала сума 2,3 млн грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-