Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

Пропоную негайно відправити із Закарпаття в Авдіївку деревину для опалення

Пропоную негайно відправити із Закарпаття в Авдіївку деревину для опалення

Блоги
Укрінформ
Склади Закарпаття забиті зупиненими «дровами»

Закликаю прем’єр-міністра України Володимира Гройсмана дати термінове доручення Державному агентству лісових ресурсів відправити із Закарпаття в замерзаючу Авдіївку двісті вагонів з лісом.

Протягом минулого року держлісгоспи з усієї України під виглядом дров намагалися вивезти в Євросоюз масу деревини, яку ми зупинили на кордоні. Експертиза показала, що це технологічна, а в багатьох випадках навіть ділова деревина, яка заборонена до експорту.

Однак Держагентство лісових ресурсів замість того, щоб використати ліс для внутрішнього ринку, подало проти нас 39 позовів, намагаючись змусити відпустити деревину в країни ЄС. І це при тому, що деякі закордонні фірми-отримувачі мають російських власників!

Зараз склади Закарпаття забиті зупиненими «дровами», усього їх назбиралося близько двохсот залізничних вагонів.

Я знаю, як зараз мешканцям Авдіївки, які серед зими залишитися без опалення, – аналогічна ситуація в нас була взимку 2014 року в Трьохізбенці Новоайдарського району (Луганська область). Тоді бойовики своїми обстрілами перебили газопровід і лінії електропередач, а потім не допускали до місць пошкоджень ремонтників. Щоб не замерзнути, місцеві селяни вирубували сади й розбирали на дрова розбомблені будинки.

Тому пропоную негайно відправити в Авдіївку із Закарпаття деревину, яка не арештована судом і не є речдоком у кримінальних провадженнях (а це маса лісу). Частину лісу при цьому можна віддати на передову нашим військовим для будівництва укріплень і обігріву.

Геннадій Москаль

FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-