Голова Львівської ОДА - проти перетворення «Яворівської сірки» на другі Грибовичі

Голова Львівської ОДА - проти перетворення «Яворівської сірки» на другі Грибовичі

Укрінформ
На території заводу «Яворівська сірка» має бути споруджений за міжнародними стандартами сміттєспалювальний завод, а не полігон твердих побутових відходів.

Про це заявив голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка на брифінгу у понеділок, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Я буду першим, хто протестуватиме проти перетворення «Яворівської сірки» на другі Грибовичі. На цій ділянці має розміститися екологічно чистий, споруджений за міжнародними стандартами сміттєспалювальний завод», - зазначив Синютка.

За його словами, крім погодження з експертами проекту нового підприємства, необхідно найближчим часом провести громадські слухання, щоб отримати згоду людей на освоєння ділянки.

Голова ЛОДА висловив сподівання, що після роз`яснень щодо кінцевого профілю ділянки громада, активісти Яворівського району з розумінням поставляться до її освоєння, бо утилізація відходів є проблемою не тільки для Львова, а й для всіх населених пунктів.

Водночас депутати Яворівської районної ради висловились проти розміщення на території колишнього сірчаного підприємства сміттєпереробного заводу. Свій протест вони скерували до уряду, Президента України та Верховної Ради.

Як заявив голова райради Володимир Сичак, після тривалого обговорення за участю депутатів, сільських, селищних, міських голів, представників громадських організацій району було прийняте звернення до Президента України, Верховної Ради, Кабінету Міністрів, Львівської обласної державної адміністрації, у якому депутати райради висловили свій рішучий протест планам органів державної виконавчої влади щодо облаштування сміттєзвалища і заводу з переробки сміття на території Яворівського району. Вони вимагають від уряду та ЛОДА відмовитися від намірів стосовно даного будівництва та скасувати прийняті нормативно-правові акти про виділення земельної ділянки для облаштування полігону твердих побутових відходів та будівництва сміттєпереробного заводу на території колишнього Яворівського державного гірничо-хімічного підприємства «Сірка».

Як повідомлялось, щоб вирішити сміттєву кризу, обласна влада передала Львову для спорудження заводу для утилізації ТПВ ділянку на закинутих землях гірничо-хімічного підприємства «Яворівська сірка». Проте місцеві мешканці побоюються, що львівське сміття забруднюватиме повітря і грунтові води. Люди вже організовують пікети на під`їздах до заводу, а депутати Яворівської райради звернулися з листом до Президента Петра Порошенка з проханням не дозволити освоєння території під полігон ТПВ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-