Запорізька АЕС підключила до мережі енергоблок №4

Запорізька АЕС підключила до мережі енергоблок №4

Укрінформ
Запорізька атомна станція підключила до мережі енергоблок №4, на якому сьогодні о 12-11 спрацював автоматичний захист через відключення високовольтної лінії електропередачі 750 кВ «Дніпровська».

Про це повідомили Укрінформу в інформаційному центрі ЗАЕС.

«О 14 годині 08 хвилин енергоблок №4 Запорізьких АЕС підключений до мережі. Триває набір потужності», - повідомили в інформцентрі.

За даними ЗАЕС, наразі на Запорізькій АЕС в роботі знаходяться всі 6 енергоблоків.

«Енергоблоки працюють у штатному режимі, зауважень до роботи основного обладнання енергоблоків немає. Радіаційний фон на проммайданчику і в санітарно-захисній зоні (територія навколо АЕС радіусом 2,5 км) - 8-12 мікрорентген за годину, що відповідає природному радіаційному фону в місці розташування Запорізької АЕС», - запевнили в інформцентрі Запорізької атомної станції.

Як повідомлялося, сьогодні 30 січня о 12 годині 11 хвилин на Запорізькій атомній станції через відключення високовольтної лінії електропередачі 750 кВ «Дніпровська» дією автоматики був відключений енергоблок № 4.

Згідно з офіційною інформацією ЗАЕС, у зв'язку з інцидентом порушень норм та умов безпечної експлуатації на ЗАЕС не сталося.

Довідка: Запорізька АЕС - найбільший енергетичний об'єкт в Україні і Європі з встановленою потужністю 6 000 МВт. Перший енергоблок був введений в експлуатацію у 1984 році, другий - у 1985 р., третій - у 1986 р., четвертий - у 1987 р., п'ятий - у 1989 р., шостий - у 1995 році. Починаючи з 1984 року, вклад Запорізької АЕС в енергетику країни зріс з 2 до 22%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-