На Луганщині

На Луганщині "розрізали" залізничну колію, що вела на окуповані території

Укрінформ
На Луганщині на перегоні Світланове-Шепілове невідомі вирізали більше метра рейки залізничної колії, унаслідок чого рух потягів на тимчасово неконтрольовану Києвом територію та назад став неможливим.

Про це повідомила речниця Національної поліції Луганської області Тетяна Погукай у Facebook.

"Сьогодні, 30 січня о 09.30 до Попаснянського відділу поліції надійшло повідомлення від чергового по станції Шепілове Донецької залізниці про те, що на перегоні «Світланове- Шепілове», 42 км. пікет 7-8, виявлено пошкодження залізничної колії. Внаслідок пошкодження залізничної колії рух потягів на неконтрольовану ЗСУ територію та назад неможливий", - зазначила вона.

Як уточнила Погукай, оперативники на місці задокументували факт пошкодження однієї рейки залізничної колії – вирізано 1 метр 15 см.

"Вирішується питання щодо кваліфікації цього факту та внесення до ЄРДР", - зазначила речниця обласної міліції.

Як повідомлялося, 25 січня деякі представники ветеранів добровольчих батальйонів АТО оголосили про блокаду пересування товарів на тимчасово окуповані території. Народний депутат Семен Семенченко у Facebook написав, що ветерани розпочали третій етап блокади торгівлі з окупованими територіями і заблокували залізницю Луганськ - Лисичанськ - Попасна біля Гірське-Золоте.

За цим фактом відкрито провадження. Відомості за цим фактом внесено до ЄРДР з попередньою кваліфікацією ч. 1 ст. 279 Кримінального кодексу (блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту). Покарання передбачає штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів або виправні роботи до 2 років, або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-