АТО: найгарячіше - на приморських рубежах, бойовики гатять із бронетехніки

АТО: найгарячіше - на приморських рубежах, бойовики гатять із бронетехніки

Карта
Укрінформ
У зоні АТО найскладніша обстановка - на Маріупольському напрямку, особливо на приморських рубежах.

Про це на брифінгу повідомив речник Міністерства оборони України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник.

"Противник цілими батареями застосовує важке озброєння. Вперше за багато тижнів наші позиції між Новотроїцьким та Докучаєвськом були обстріляні з мінометів. Також кілька десятків мін прилетіло в бік Красногорівки з боку Донецька. Проте свої основні зусилля противник зосередив на приморських рубежах. Зокрема, у Водяному протягом півтори години окупанти випустили по наших позиціях понад 180 122-мм снарядів, причому стрільба велася не з одного місця, а з 2 (Заїченко та Саханки). На сусідніх рубежах оборони – Павлополі, Гнутовому, Талаківці, Лебединському, Широкиному – ситуація аналогічна. Окрім артилерії, мінометів та легкого озброєння, окупанти кинули в бій бронетехніку", - зазначив він.

За словами речника МОУ, всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 38 ворожих обстрілів, зокрема 14 – з важкого озброєння.

На Луганському напрямку вчора найбільше дісталося Кримському.

"Під час 2 артобстрілів з боку противника по наших позиціях було випущено 50 снарядів. Це було пізно ввечері.Також між 15 та 20 годиною низка ворожих провокацій сталася у Попаснянському районі. На ділянці фронту від російського кордону до Трьохізбенки бойові дії вчора не велися. Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 6 ворожих обстрілів, зокрема 2 – з важкого озброєння", - розповів Мотузяник.

Він констатував, що на Донецькому напрямку близько половини всієї активності противника припало вчора на авдіївську промзону. Зрідка противник застосовував важке озброєння, українські війська вели вогонь у відповідь.

"На світлодарській дузі сталося 2 мінометних обстріли. Також по одній ворожій провокацій зафіксовано у Зайцевому, Верхньоторецькому та Кам’янці. В Донецькому аеропорту вчора було тихо.Всього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 11 ворожих обстрілів, зокрема 3 – з важкого озброєння", - уточнив речник Міноборони з питань АТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-