Затримали

Затримали "смотрящего", який більше року тероризував підприємців у Запорізькій області

Укрінформ
Співробітники кримінальної поліції ГУ Нацполіції в Запорізькій області затримали двох жителів регіону, які більше року тероризували підприємців Васильївського району області і міста Дніпрорудний, вимагаючи гроші за «гарантії спокою».

Один із затриманих іменувався «смотрящим» по Дніпрорудному, другий – брав активну участь  у його діяльності. Обидва були затримані 24 січня – після спроби нав'язати свій «дах» черговому бізнесменові і обстрілу його магазина.

Як повідомив на брифінгу в п'ятницю начальник ГУ Нацполіції в Запорізькій області Олег Золотоноша, 23 січня в поліцію надійшла заява від власника ПП, який повідомив, що невідомі особи вимагають з нього 2000 доларів за «гарантії спокою», і погрожують розправою в разі неоплати. За словами керівника Запорізького главку поліції, підприємець відмовився і в ту ж ніч його магазин був обстріляний.

«По дверях і вікнах магазина, що належить даному громадянину, було випущено 8 куль. 24 січня особи двох громадян -  підозрюваних в скоєнні злочинів, чоловіків 1974 р.н. і 1988 р.н. були встановлені. Обидва затримані. Відкрито кримінальне провадження за ст. 189 КК України – «Здирство», - розповів Золотоноша.

Він також зазначив, що у зв'язку з оголошенням представниками громадськості інформації про те, що у Васильївському районі і Дніпрорудному за потуранням правоохоронців більше року  «діє банда, яка, як в 90-і роки, нав'язує підприємцям і бізнесменам «дах», ним прийнято рішення про перевірку роботи Васильївського райвідділу поліції і передачі всіх подібних багатоепізодних нерозкритих матеріалів у слідче управління ГУ НП в Запорізькій області.

ГУНП в Запорізькій області просить всіх постраждалих від дій даних вимагачів повідомити про це.

Інформація про те, що на території Дніпрорудного з'явився «смотрящий», який обкладає даниною місцевих підприємців і бізнесменів, почала циркулювати серед бізнесменів більше року тому. За інформацією підприємців, у тих, хто став об'єктом уваги «смотрящего», який позиціював себе як «авторитет», вимагалось від 2 до 10 тис. доларів. Незговірливим погрожували розправою і приводили погрози у виконання. Звернення пострадаждалих в поліцію результату не мали.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-