Садовий каже, що львівським сміттям лякають керівників полігонів

Садовий каже, що львівським сміттям лякають керівників полігонів

Укрінформ
Для нормального процесу очищення Львова від відходів треба, щоб не було блокування, щоб місту не заважали вивозити сміття на інші полігони.

Про це міський голова Львова Андрій Садовий зазначив під час брифінгу за результатами робочої поїздки Прем'єр-міністра Володимира Гройсмана.

«Нам дали можливість вивезти сміття на кілька полігонів загальним об`ємом в тисячу тонн. Це – на півтори доби. А що далі? Ми повинні мати стабільну можливість вивозити відходи до того часу, поки не запрацює новий полігон, а це – 5-6 місяців»,- зазначив Садовий.

За його словами, люди готові приймати львівське сміття, але треба щоб не було блокування. Якщо буде нормальна ситуація, то можна вивозити щодня по одній машині на кожний полігон, яких в області є 20.

«Є полігони і в Західній Україні, які також готові співпрацювати з Львовом. Але за умови, що вони почують месидж, що це можна робити. Бо їм говорять, що будете мати проблеми, якщо приймете львівське сміття»,- сказав Садовий.

На питання журналістів, хто саме блокує процес, львівський мер зазначив: «Це буде окремий день, окрема розмова, а зараз для мене важливо, щоб було позитивне вирішення. Тому що за 25 років міська влада сотні разів зверталася стосовно ділянки під новий полігон. Не було варіантів вирішення. Сьогодні його знайшли, дякуючи візиту Прем'єр-міністра, який знає психологію чиновника і знає, на яку кнопку натиснути».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-