У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв Голокосту

У Запоріжжі вшанували пам'ять жертв Голокосту

Укрінформ
У Запоріжжі представники органів влади, громадськості та єврейської громади вшанували пам'ять жертв Голокосту, поклавши квіти до підніжжя пам'ятника в Олександрівському районі Запоріжжя, встановленого на місці, де нацистським режимом було розстріляно 36 тисяч людей.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Біля монумента жертвам нацистського режиму зібралося понад 100 людей. Із собою присутні принесли саморобні плакати зі світлинами розстріляних і замучених у фашистських концтаборах і уривками з книг-спогадів тих, хто вцілів. Поклавши квіти, присутні вшанували пам'ять жертв Голокосту хвилиною мовчання.

Головний рабин Запорізького регіону Нохум а-Коен Ерентрой зазначив, що організований фашизмом геноцид зачепив представників всіх національностей, і нині завдання всіх – не допустити повторення трагедії.

"Геноцид стосується не лише євреїв. Постраждали й інші нації. Тому нині ми об'єднуємося всі разом, молимося і просимо про те, що б таке більше не повторилося", - сказав Нохум а-Коен Ерентрой.

Присутні вшанувати пам'ять жертв фашизму зазначали, що пам'ять про Голокост потрібна для того, "щоб наші діти ніколи не стали жертвами, катами або байдужими спостерігачами".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-