Земельна афера в Ужгороді: заступник мера й депутат отримали підозри

Земельна афера в Ужгороді: заступник мера й депутат отримали підозри

Укрінформ
Першому заступнику міського голови Ужгорода Іштвану Цапу та одному з депутатів Ужгородської міської ради повідомлено про підозру в кримінальному провадженні про одержання неправомірної вигоди за вирішення «земельних» питань.

Про це під час брифінгу 27 січня сказав заступник прокурора Закарпатської області Андрій Манькут, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Іштвану Цапу та одному з депутатів Ужгородської міської ради повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст. 368 КК України - одержання неправомірної вигоди службовою особою», - наголосив Манькут.

За словами заступника прокурора, депутат поки перебуває на лікуванні в одному з медзакладів, проте з ним все ж проведено першочергові слідчі дії і забезпечено цілодобову охорону.

Посередник, затриманий при одержанні частини неправомірної вигоди у 20 тис. грн, перебуває в ІТТ і з ним проводяться слідчі дії.

Прокуратурою подано до суду клопотання про обрання усім підозрюваним запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою без визначення суми грошових застав.

Прокуратура вимагає відсторонити від виконання посадових обов`язків Іштвана Цапа на час проведення досудового розслідування.

Сам Іштван Цап сьогодні ж, 27 січня, прийшов до обласної прокуратури і пояснив, що під час обшуків у міській раді та його кабінеті перебував у відрядженні, яке терміново перервав. Він заявив, що відкидає звинувачення на свою адресу.

Як повідомлялося, 25 січня заступник прокурора Закарпатської області Андрій Манькут заявив, що працівники прокуратури спільно зі співробітниками спецпідрозділу «К» обласного управління СБУ викрили корупційну схему одержання неправомірної вигоди посадовцями Ужгородської міськради. Хабарі посадовці отримували за сприяння у позитивному вирішенні земельних питань, які виносилися на сесії ради.

Правоохоронці затримали посередника в кав'ярні під час одержання частини хабара у сумі 20 тисяч гривень.

26 січня генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що силовики викрили на вимаганні хабара першого заступника мера Ужгорода Іштвана Цапа. За словами Луценка, той вимагав у підприємця 40 тисяч гривень за дозвіл на приватизацію землі.

У свою чергу, в СБУ уточнили, що ужгородські посадовці вимагали хабар за землю під торговий центр.

Комерсант раніше орендував цю землю, збудував торговельно-розважальний комплекс та мав намір викупити її за ринковою вартістю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-