Літакам в одеському аеропорту недоливали пальне - ЗМІ

Літакам в одеському аеропорту недоливали пальне - ЗМІ

Укрінформ
Служба безпеки України виявила систематичний недолив пального під час заправки літаків в міжнародному аеропорту «Одеса».

Про це повідомляє газета «Думская» із посиланням на джерела в СБУ.

Недолив виявили в ході розслідування кримінального провадження №2016160000000374, відкритого за фактом привласнення майна в особливо великих розмірах, здійсненого групою осіб.

На недолив, зокрема, поскаржилася найбільша польська авіакомпанія LOT,  повітряні судна якої постійно заправляються в Одесі. У 2016 році вони недоотримали близько 14856 кг пального.

Як свідчать матеріали провадження, реалізацією палива в аеропорту займаються згідно з договором з ТОВ «МАО» компанії «Лукойл Авіейшен Україна» (з російськими та австрійськими коренями) і «Балтик Граунд Сервіс ЮА» (належить литовцям).

Паливо, яке зберігається на базі ПММ «Шостий кілометр», доставляють на аеродром паливозаправники «Лукойлу». Там його перекачують в паливозаправники ТЗ-22, які належать аеропорту, котрі встановлені стаціонарно і використовуються як резервуари. Літаки заправляє машина «Балтик Граунд Сервіс».

При цьому наземні служби не проводять обов'язковий контроль якості палива і не доливають його в літаки, накопичуючи надлишки в резервуарах.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-