Семенченко: Торговельну блокаду окупованого Донбасу негласно підтримують бійці ЗСУ

Семенченко: Торговельну блокаду окупованого Донбасу негласно підтримують бійці ЗСУ

Укрінформ
Військовослужбовці Збройних сил України негласно підтримують акцію по блокаді окупованих територій, яка наразі триває в Луганській області.

Про це на телеканалі "112 Україна" заявив нардеп Семен Семенченко.

"Приїхала велика кількість волонтерів із Луганщини, зараз температура -15, допомагають хлопцям обладнати територію. Досить велику допомогу надають військовослужбовці ЗСУ, які поруч знаходяться. Вони не можуть висловити свою підтримку публічно, але вони допомагають продуктами, інформацією, дружньою порадою. Зараз йде побутове облаштування території", - повідомив він.

Семенченко додав, що з урахуванням близькості зони бойових дій учасники акції зайняті інженерним обладнанням місцевості на випадок появи ДРГ бойовиків.

Нагадаємо: 25 січня ветерани АТО заблокували залізницю Луганськ - Попасна в рамках торгової блокади окупованих регіонів Донбасу. Унаслідок дій ветеранів АТО було заблоковано рух 12 поїздів із загальною кількістю 700 вагонів. Вчора блокпост ветеранів АТО на залізничній магістралі Луганськ - Попасна спробували прорвати. Бійці заявили, що зупинений потяг збираються приварити до рейок.

Відомості за фактом блокади внесено до ЄРДР з попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 279 КК (блокування транспортних комунікацій шляхом влаштування перешкод, яке порушило нормальну роботу транспорту). Покарання передбачає штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів або виправні роботи до 2 років, або арешт до 6 місяців, або обмеження волі до 3 років.

При цьому деякі експерти та державні діячі відзначають, що блокада може загрожувати енергетичній незалежності України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-