Бойовики гатять з реактивної артилерії. Штаб АТО назвав

Бойовики гатять з реактивної артилерії. Штаб АТО назвав "гарячі точки"

Карта
Укрінформ
Окупаційні війська за минулу добу вперше цього року гатили з реактивної артилерії по позиціях українських військовослужбовців в районі ділянки фронту Красногорівка - Мар'їнка.  

Про це заявив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник, передає кореспондент Укрінформу.

"Маріупольський напрямок. Вперше у новому році бандформування застосували реактивну артилерію на цьому напрямку. Тричі бойовики вистрілили з переносних реактивних установок "Град-П" (Партизан)  під час чергового обстрілу наших позицій поблизу Красногорівки. Саме на ділянці фронту Красногорівка - Мар'їнка вчора було найгарячіше. Ворожі обстріли тривали тут протягом усієї доби: вранці були активними снайпери противника, пообіду в хід пішли кулемети та ручні гранатомети. Пізно ввечері бойовики повністю перейшли на важке озброєння - з 10 вечора до опівночі ворог випустив 15 артилерійських снарядів та понад 110 мінометних мін", - сказав він.

Внаслідок агресії бойовиків, два житлових будинки у Красногорівці зазнали пошкоджень. За попередньою інформацією, жертв чи постраждалих серед цивільних немає.

По сусідству з епіцентром бойових дій, на КПВВ "Мар'їнка" пропускні операції були призупинені у моменти атак противника.

Мотузяник також повідомив, що дві ворожі збройні провокації відбулися у Новотроїцькому. Одна з яких - з використанням снайперської зброї. Решта обстрілів минулої доби сталася на ділянці фронту від Павлополя до Широкиного.

Противник й надалі продовжує широко застосовувати легке озброєння. Епізодично бандформування використовували також важке озброєння. Так, артилерійсько-мінометний обстріл наших позицій відбувся у Гнутовому. Також противник відкривав вогонь з мінометів у Водяному.

Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку сталося 27 ворожих обстрілів, зокрема 7 - з важкого озброєння.

На Луганському напрямку, за словами речника, основні бойові дії велися у Попаснянському районі.  

"Протягом дня противник активно відкривав вогонь з легкого озброєння у бік захисників Новозванівки, а пізно ввечері застосував міномети у цьому районі. Також у Троїцькому сталися два ворожі мінометні обстріли. Перший з них відбувся опівдні і тривав менше години. Вдруге бандформування відкрили вогонь з мінометів вже після заходу сонця і впродовж трьох годин випустили більше 50 мінометних мін. У Оріховому, що на Бахмутській трасі, бойовики в обід провели короткотривалу збройну провокацію. Також двічі ворог відкривав вогонь зі стрілецької зброї неподалік села Жовте Слов'яносербського району", - повідомив Мотузяник.

Всього за минулу добу на Луганському напрямку зафіксовано 14 ворожих обстрілів, 2 - з важкого озброєння.

За інформацією речника МОУ, найтриваліші обстріли на Донецькому напрямку велися в районі Авдіївки: "Противник був активним у всіх ключових районах протистояння, за виключенням Донецького аеропорту. Найважча обстановка зберігається у Авдіївці. Там перший ворожий обстріл наших позицій розпочався зі сходом сонця і тривав трохи більше години. Важкого озброєння при цьому противник не застосовував. Вдруге режим тиші на цих рубежах бандформування порушили вже після обіду і припинили обстріли наших позицій лише через три години. Тоді на рівні зі стрілецькою зброєю сили окупанта застосували міномети".

На Сітлодарській дузі, за словами Мотузяника, противник порушив режим тиші двічі - вранці та перед заходом сонця. В обох випадках - без використання важкого озброєння. На північних околицях Горлівки - у Зайцевому - відбулося три обстріли наших позицій - рано вранці, по обіді та пізно ввечері. Під час останнього ворог випустив 5 мінометних мін.

Усього за минулу добу на Донецькому напрямку сталося 7 ворожих обстрілів.

Фото: ТАСС

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-