На окупованому Донбасі масово закриваються лікарні

На окупованому Донбасі масово закриваються лікарні

Укрінформ
На тимчасово окупованій території Донбасу суттєво зменшилася кількість працюючих лікарень і медичних пунктів через недостатнє фінансування та низький рівень заробітної плати медичного персоналу.

Про це повідомляє прес-центр Головного управління розвідки Міноборони України у Facebook. 

"Унаслідок недостатнього фінансування та низького рівня заробітної плати медичного персоналу відмічається суттєве зменшення кількості працюючих лікарень і медичних пунктів на тимчасово окупованих територіях Донецької та Луганської областей", - йдеться в повідомленні.

У ГУР також зазначають, що військовослужбовців окупаційних військ вивозять на лікування у медичні заклади Ростовської області, а цивільне населення мусить їхати лікуватися в РФ за власний кошт. 

"За відсутності достатньої кількості функціонуючих лікувальних закладів військовослужбовці, в тому числі з числа місцевих мешканців, 9 окремого штурмового полку морської піхоти (Новоазовськ) 1 АК (Донецьк) ЗС РФ проходять лікування та реабілітацію після поранень і каліцтв у медичних закладах Ростовської області. Цивільне населення регіону має можливість виїзду на лікування на територію РФ виключно за власний кошт", - зазначається в повідомленні. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-