Підприємцю із Закарпаття оголосили підозру у справі про 50 вагонів

Підприємцю із Закарпаття оголосили підозру у справі про 50 вагонів "з дровами"

Укрінформ
За результатами досудового розслідування за одним із епізодів кримінальної справи у зв'язку з затриманням торік у Чопі 50 вагонів з лісом оголошено підозру експортеру лісу, який намагався вивезти за кордон за підробленими документами 570 кубометрів деревини.

Про це повідомляє прес-служба ГУНП в Закарпатській області.

"Один із експортерів, фізична особа-підприємець з Мукачівського району, намагався вивезти за кордон за фіктивним сертифікатом про походження 11 вагонів деревини загальним об'ємом 570 кубометрів. Матеріали по ньому слідчі виділили в окреме провадження. Підприємцю оголошено підозру в скоєнні кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст.358 Кримінального кодексу України (Використання підроблених документів)", - зазначається у повідомленні.

Нагадаємо, у квітні 2016 р. закарпатська поліція виявила й затримала на залізничній станції Чопа 22 вагони з деревиною різних порід, яку намагались експортувати в країни Західної Європи, зокрема до Угорщини та Чехії. У липні чопські митники затримали ще 28 вагонів з аналогічною деревиною. Поліція розпочала за даними фактами кримінальні провадження. У ході досудового розслідування з'ясувалося, що ці вагони з деревиною намагались експортувати за кордон 18 експортерів (10 з Львівської області і 8 - з Закарпаття). Усі вони відправляли деревину через одне приватне товариство з Ужгорода.

Розслідування інших епізодів кримінального провадження триває. Усі 50 вагонів з лісоматеріалами затримані й перебувають на відповідальному зберіганні до завершення розслідування й рішення суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-