АТО: бойовики з Донецька накрили мінометним вогнем Невельське

АТО: бойовики з Донецька накрили мінометним вогнем Невельське

Карта
Укрінформ
Обстріли бойовиками позицій сил АТО на Маріупольському напрямку минулої доби найактивніше велися на ділянці Павлопіль-Широкине.

Про це повідомив на брифінгу речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник, передає кореспондент Укрінформу.

"Маріупольський напрямок. Тут, як і раніше, бойовики найбільше порушують режим "тиші". Проте важке озброєння вчора не застосовувалося. Майже 80% ворожих обстрілів припадає на ділянку фронту Павлопіль-Широкине. Як і раніше, активно стріляють снайпери противника. Переважна частина обстрілів з боку незаконних збройних формувань припадає на темну пору доби. Також противник порушував режим "тиші" у Красногорівці, Мар'їнці, Новотроїцькому, Новогоригорівці. Всього вчора на Маріупольському напрямку відбулося 36 ворожих обстрілів", - сказав Мотузяник.

Речник також додав, що на Луганському напрямку бойові дії велися тільки у Попаснянському районі: "Противник різко збільшив кількість обстрілів та активно застосовує важке озброєння. Особливо тривожна обстановка склалася між 1 та 2 годиною, коли противник відкрив вогонь з гармат та мінометів. Згодом бойові дії активізувалися після 16 години і тривали до пізнього вечора. По всьому фронту від російського кордону до Золотого вчора було тихо. Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 11 ворожих обстрілів, зокрема 4 - з важкого озброєння. По наших позиціях випущено більше 30 мін та кілька снарядів", - додав речник.

За словами Мотузяника, бойовики вели мінометний обстріл селища Невельське прямо з Донецька з району селища шахти ім. Абакумова. 

"Донецький напрямок. Найскладніша обстановка - в авдіївській промзоні. З перервами, близько

4 годин, бойовики вели масований вогонь по наших позиціях. При цьому було випущено не менше 30 мін. Також мінометний обстріл з боку противника відбувся у Невельському, бойовики вели вогонь прямо з Донецька (селище шахти ім. Абакумова)", - зазначив він.

Крім того, по одному обстрілу бойовиками позицій сил АТО відбулося у Луганському, Зайцевому, Новгородському, Кам'янці. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулося 8 обстрілів з боку НЗФ, зокрема 3 - з важкого озброєння. "По наших позиціях випущено 40 мін", - сказав Мотузяник.

Фото: Дмитро Муравський

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-