Гройсман каже, що у Львова достатньо коштів для вирішення сміттєвої кризи

Гройсман каже, що у Львова достатньо коштів для вирішення сміттєвої кризи

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман зазначив, що вирішення ситуації навколо утилізації твердих побутових відходів у Львові належить до компетенції міської влади, але уряд готовий надати усю необхідну підтримку.

Про це він сказав під час робочої зустрічі з головою Львівської ОДА Олегом Синюткою, повідомляє Урядовий портал

"Я вважаю, що Львів має бути чистим. Це є зона відповідальності міського голови особисто, а також міської ради. Але ми вже бачимо не один тиждень, місяць, а напевно, і рік, що системно проблема твердих побутових відходів у такому прекрасному місті як Львів не вирішується", - наголосив Гройсман.

Він зазначив, що у міському бюджеті Львова у результаті фінансової децентралізації є достатні ресурси, необхідні для урегулювання проблеми, адже у 2017 році бюджет розвитку міста складе 1 млрд 800 млн грн.

Він також підкреслив, що в таких питаннях дуже важливі готовність і здатність міської влади вести діалог з мешканцями сусідніх громад.

У свою чергу голова Львівської ОДА Олег Синютка зауважив, що ключовим питанням в такій загрозливій ситуації є допомога мешканцям Львова. "На превеликий жаль, я не бачу від міської влади бачення щодо стратегії поводження з твердими побутовими відходами, - зауважив він. - Сьогодні ключове питання - це допомогти 700 тисячам мешканців Львова, які ні в чому не винні і не можуть стати заручниками безгосподарності міської влади".

За результатами зустрічі Прем’єр-міністр доручив голові Львівської ОДА провести засідання комісії з надзвичайних ситуацій, під час якої знайти рішення щодо забезпечення покращення ситуації.

"Я хочу вас запевнити, що будь-яке рішення, яке потрібне для того, щоб допомогти вирішити цю проблему на рівні уряду, буде прийняте швидко і негайно", - наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-