Військовий шпиталь у Дніпрі незаконно передали банку Казахстану - прокуратура

Військовий шпиталь у Дніпрі незаконно передали банку Казахстану - прокуратура

Укрінформ
Дніпровський військовий шпиталь був переданий банку, зареєстрованому в Казахстані.

Про це інформує прокуратура Дніпропетровської області.

"У жовтні минулого року Вищим господарським судом України було задоволено позовні вимоги Регіонального відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській області, яким з незаконного володіння приватного підприємства та банку витребувано нерухоме майно – приміщення Військового шпиталю у м. Дніпро та зобов’язано повернути його у власність держави в особі вищезазначеного Фонду", - йдеться в повідомленні.

Проте, всупереч вимог чинного законодавства банк (з місцем реєстрації в Україні, м. Київ), достовірно знаючи про ухвалу господарського суду Дніпропетровської області щодо заборони відчуження вказаного нерухомого майна, в період слухання справи судом першої інстанції незаконно передав приміщення Військового шпиталю, яке є державною власністю, в іпотеку іншому банку-бенефіціару (з місцем реєстрації у Республіці Казахстан).

"Таким чином, на теперішній час існує загроза інтересам держави, оскільки іпотекоутримувач має право у будь-який час звернути стягнення на зазначене нерухоме майно", - зазначили у прес-службі.

Враховуючи викладене, прокуратурою області до господарського суду Дніпропетровської області пред’явлено позовну заяву в інтересах держави в особі Регіонального відділення Фонду державного майна України по Дніпропетровській області до двох банків про визнання договору іпотеки недійсним.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-