Шахрайка назбирала майже 1,5 мільйона

Шахрайка назбирала майже 1,5 мільйона "на допомогу АТО"

Укрінформ
Співробітники Харківського управління СБУ спільно з поліцією припинили протиправну діяльність шахрайки, яка збирала гроші з промислових підприємств у різних регіонах України нібито на допомогу учасникам АТО.

Про це кореспонденту Укрінформу розповів керівник прес-центру Управління СБУ в Харківській області полковник Владислав Абдула.

"Встановлено, що аферу організувала мешканка Черкаської області. Зловмисниця зареєструвала на своє ім'я фіктивний благодійний фонд. Протягом 2016 року вона телефонувала керівникам промислових підприємств з проханням перерахувати гроші на рахунок фонду для надання допомоги підрозділам АТО, дітям, соціально незахищеним верствам населення. Під час телефонних дзвінків представлялася чиновником різних ОДА або помічницею чиновників", - відзначив Абдула.

За його словами, харківські оперативники затримали шахрайку в місті Сміла Черкаської області.

"Задокументовано, що зловмисниця встигла зібрати майже 1,5 млн грн. Усі гроші вона витратила в гральних салонах", - додав Абдула.

За його словами, відкрито кримінальне провадження за ознаками ч.2 і 3 ст.190 і ч.1 ст.353 Кримінального кодексу України. Досудове слідство триває.

"СБУ закликає керівників підприємств і організацій бути пильними при наданні благодійної допомоги", - наголосив Абдула.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-