В Житомирі у День Соборності на площу виходять все більше городян

В Житомирі у День Соборності на площу виходять все більше городян

Фото
Укрінформ
У центрі Житомира півтори тисячі городян і жителів області відзначили разом День Соборності України. Серед них було багато дітей. При цьому близько 500 учасників святкування об'єдналися у символічний ланцюг єдності вздовж вулиці Михайлівської і до майдану ім. С. П. Корольова, а курсанти Житомирського військового інституту пронесли Державний прапор.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я дуже добре пам'ятаю, як відзначався День Соборності у 2014 році - під час подій на Майдані, у зв'язку з Революцією Гідності. Не дуже багато людей було того року на майдані Корольова у Житомирі, але відтоді, з кожним роком, дедалі більше городян виходить на площу, долучаючись до заходів цього дня. Це гарний знак, бо найважливіше, щоб українці були єдині", - сказав Житомирський міський голова Сергій Сухомлин.

Фото: Анна Максимова.

Під час урочистостей на майдані Корольова виступили учасники АТО та переселенці зі сходу України. Жінки-переселенки вийшли на сцену разом з дітьми, котрі тримали у руках із закликами до єдності України.

"День Соборності України - це нагадування кожному з нас, що наша держава цілісна та неподільна, що немає окремо сходу і заходу. Від усіх переселенців дякуємо Житомиру, що став для нас новим домом", - зазначила голова громадської організації “Союз переселенців “Мир на долоні” Ірина Гладка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-