У Запоріжжі містяни з'єднали береги Дніпра «живим ланцюгом» на ДніпроГЕС

У Запоріжжі містяни з'єднали береги Дніпра «живим ланцюгом» на ДніпроГЕС

Фото
Укрінформ
У Запоріжжі на знак єдності України містяни з'єднали береги Дніпра живим ланцюгом на ДніпроГЕСі.

В акції "Ланцюг єдності" взяли участь понад 500 осіб, які одночасно вийшли на греблю ДніпроГЕСу з боку правого та лівого берегів і утворили на ДніпроГЕСі живий ланцюг, довжиною понад пів кілометра, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Акція, яка символізує єдність України, зібрала представників найрізноманітніших вікових та соціальних категорій: серед тих, хто вийшов на греблю були і пенсіонери, і люди середнього віку, і молодь, і діти. Багато хто прийшов родинами, більшість - з українськими прапорами та плакатами: «І Крим, і Донбас - це Україна, а не якась інша країна!», «Запоріжжя - місто українських козаків!», «Україна єдина! Любіть Україну».

Як зазначив один із учасників акції - запорізький бізнесмен Олег, який прийшов на греблю ДніпроГЕСу разом із дружиною та маленькою донькою, подібні демонстрації єдності України сьогодні є актуальними як ніколи.

Фото: Дмитро Смольєнко.

"Раніше я не брав участі в жодних публічних акціях, оскільки вважав, що любов до України та турботу про її процвітання слід демонструвати не публічними виступами, а конкретною, спрямованою на розвиток економіки роботою кожної людини. Але сьогодні, коли нашу Батьківщину намагаються розірвати на частини, я вважаю, цього вже не досить. Тому сьогодні ми прийшли усією родиною показати, що Правобережна та Лівобережна, Східна та Західна, Центральна, Південна та Північна Україна - це єдина Україна. Це потрібно робити, щоб у наших так званих сусідів і думки не виникло спробувати розділити нас", - сказав бізнесмен.

Його підтримали дві літні вчительки - викладачі однієї із запорізьких гімназій, які опинився поруч в "Ланцюзі єдності".

"Сьогодні ми живемо у світі, де все взаємопов'язане і доля одного народу, однієї країни залежить від усіх. Тому прийшли сюди не собі довести, що Україна єдина, ми це і так знаємо. Ми прийшли продемонструвати це людям, які в інших країнах, в першу чергу - в Росії, під впливом агресивної пропаганди можуть прийняти обман за правду і засумніватися в цьому. А це неприпустимо: історичний досвід показує, що оманливі ідеї, підкоривши народи, ведуть світ до трагедій", - відзначили жінки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-