У Вінниці присвятили Дню Соборності історичну реконструкцію

У Вінниці присвятили Дню Соборності історичну реконструкцію

Укрінформ
У Вінниці активісти вишикувались у "ланцюги єднання" на центральному мосту через річку Південний Буг, символічно з'єднавши східний і західний береги на честь Дня Соборності України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, участь в акції взяли громадські активісти, студенти, партійні діячі та депутати місцевих рад.

Заходи патріотичних сил відбулися близько опівдня. Представники політичних сил прийшли на дійство з партійною символікою, молодь принесла жовто-блакитні стрічки та національні прапори. Загалом долучилися до акції кількасот вінничан.

А громадські організації «Вінницьке історичне товариство» та «Честь і слава» присвятили Дню Соборності України історичну реконструкцію - біля пам’ятної таблиці міністру юстиції УНР Дмитру Марковичу на будинку колишньої Вінницької міської думи зайняв позицію церемоніальний підрозділ «Почесна Варта Тимчасової Столиці».

Окрім того, цього дня на Вінниччині у храмах різних конфесій відбулися богослужіння та молебні за український народ. Загалом, за інформацією Управління превентивної діяльності Нацполіції Вінницької області, у 22 населених пунктах області заплановані 27 масових заходів, у яких візьмуть участь понад 3 тис. людей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-