У центрі Харкова у День Соборності вишикувався

У центрі Харкова у День Соборності вишикувався "живий ланцюг єднання"

Фото
Укрінформ
Понад двісті харків'ян взялися за руки у центрі міста, утворивши "живий ланцюг єднання" з нагоди Дня Соборності України.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, з нагоди свята були покладені квіти до пам'ятника Шевченку. Представники влади, дипломатичного корпусу, силових структур, духовенства, ветерани АТО вшанували пам`ять хвилиною мовчання усіх загиблих за незалежність України. Священики українських православних церков відслужили молитву за Україну. Після виконання державного гімну люди взялися за руки і стали ланцюгом по обидві сторони пам'ятника Шевченку.

"Ми один народ, одна історія, одна нація. Сьогодні нам як ніколи потрібне возз'єднання, нам як ніколи потрібна солідарність. Якщо ми разом протистоятимемо усім зовнішнім викликам, ми, безумовно, їх здолаємо, зможемо йти вперед, і в кожній сім'ї буде мир та спокій", - зазначила голова облдержадміністрації Юлія Світлична.

Акцію охороняє посилений наряд патрульних. Всього на охорону святкових заходів у Харкові та області виведено понад тисячу патрульних.

Сьогодні ж у Великому залі Харківського національного театру опери та балету ім. Лисенка відбудеться святковий концерт майстрів мистецтв.

Як повідомляв Укрінформ, 21 січня півсотні активістів Євромайдану пройшли ходою  під гаслом "Росія геть" у рамках міжнародної акції "Stop Putin - Stop war" від пам'ятника Шевченку до генконсульства РФ у Харкові, закликаючи Росію піти з Донбасу та з Криму.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-