Житомирська гімназія, де масово отруїлися діти, завтра ще не працюватиме

Житомирська гімназія, де масово отруїлися діти, завтра ще не працюватиме

Укрінформ
Навчання у гуманітарній гімназії у Житомирі, де сталося масове отруєння школярів, після проведення дезінфікуючих заходів планують поновити 24 січня. Їдальня ж не працюватиме, доки не буде встановлена причина надзвичайної ситуації.

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив заступник Житомирського міського голови Матвій Хренов.

"В гімназії 21 січня фахівці провели всі необхідні дезінфікуючі заходи, взяли проби та мазки. Але навчальний заклад завтра, 23 січня, таки закриють - упродовж цих двох днів триватиме генеральне прибирання. У вівторок гімназія відкриється, навчальний процес поновиться, але їдальня ще не працюватиме - до з'ясування причин", - зазначив посадовець.

Він поінформував, що у міській дитячій лікарні наразі перебуває 11 дітей з отруєнням, серед яких уже є і старшокласники. Зокрема, уночі був госпіталізований учень дев'ятого класу. Стан усіх дітей із позитивною динамікою.

Водночас активісти та батьки учнів гімназії у соцмережах повідомляють, що хворих значно більше - близько двох десятків лише в одному класі.

Заступник мера цього не виключає, пояснюючи це тим, що до лікарні звернулася лише частина хворих - решту батьки могли лікувати самостійно.

"Тих, які не зверталися до лікарні, порахувати неможливо", - сказав він.

Як повідомляв Укрінформ, у Житомирі зафіксували масове харчове отруєння серед школярів. Станом на ранок 21 січня госпіталізували 13 дітей.

Прокуратура області розпочала кримінальне провадження за фактом отруєння учнів гімназії №23.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-