На Житомирщині знайшли схрони із гранатами та запалами

На Житомирщині знайшли схрони із гранатами та запалами

Фото
Укрінформ
Працівники вибухотехнічної служби Головного управління Національної поліції Житомирської області вилучили 25 гранат та запалів до них зі сховків, на які вказав житель міста Бердичева. Чоловік повідомив, що випадково знайшов боєприпаси. Нині розпочато досудове розслідування.

Про це повідомляє у суботу прес-служба Головного управління Нацполіції в Житомирській області. 

"20 січня до чергової частини Бердичівського відділу поліції звернувся 31-річний житель райцентру із повідомленням, що він знайшов металеві предмети, зовні схожі на гранати. На місце події виїхала слідчо-оперативна група поліції та фахівці-вибухотехніки ГУНП в Житомирській області", – йдеться у повідомленні.

Як з’ясували правоохоронці, в землі було прикопано 25 корпусів гранат РГД-5 та Ф-1. В іншому сховку знаходились запали до них. Усе виявлене було вилучено та направлено на експертне дослідження.

Відомості про подію внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України. Триває подальше з’ясування всіх обставин події, у тому числі походження боєприпасів.

Законодавством носіння, зберігання, придбання, передача чи збут вогнепальної зброї (крім гладкоствольної мисливської), бойових припасів, вибухових речовин або вибухових пристроїв без передбаченого законом дозволу караються позбавленням волі на строк від 3 до 7 років. Разом з тим звільняється від кримінальної відповідальності особа, якщо вона добровільно здала органам влади зброю, бойові припаси, вибухові речовини або вибухові пристрої.

Фото: Національна поліція

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-