На кордоні з Росією затримали в’єтнамців-нелегалів

На кордоні з Росією затримали в’єтнамців-нелегалів

Укрінформ
Чотирьох нелегальних мігрантів - громадян В’єтнаму та українця, який допомагав їм у «мандрівці», затримали прикордонники Харківського загону на кордоні з Росією.

Про це повідомляє прес-служба Держприкордонслужби.

"Інформацію про можливе порушення державного рубежу заздалегідь отримали співробітники оперативних підрозділів Держприкордонслужби. Негайно до ймовірного місця незаконного перетину кордону групою незаконних мігрантів було вислано прикордонний наряд відділу «Веселе». Вже невдовзі між російським населеним пунктом Середа та українським Нескучне порушників викрили та затримали. Вони саме порушили кордон з боку Росії та пробиралися вглиб України. Група «мандрівників» складалася з 4 громадян В’єтнаму віком від 25 до 39 років, а супроводжував їх 26-річний мешканець Харкова", - йдеться у повідомленні.

З'ясувалося, що іноземці, прибувши в Росію, далі в пошуках кращої долі вирішили прямувати до країн Європи, транзитом перетнувши Україну. Оскільки документів, які б давали право на перетин українського кордону, вони не мали, свій маршрут проклали оминаючи пункти пропуску. В їх незаконній подорожі українець погодився допомогти в’єтнамцям за грошову винагороду в розмірі 1000 доларів США.

На даний момент правопорушники затримані. Подальшу їх долю вирішить суд. Крім того, направлено повідомлення для внесення до Єдиного реєстру досудових розслідувань (ЄРДР)  про виявлення ознак кримінального правопорушення, передбаченого ст. 332 Кримінального кодексу «Незаконне переправлення осіб через державний кордон України».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-