Бойовика з позивним «Баян» виявлено і затримано серед місцевих жителів Донеччини - поліція

Бойовика з позивним «Баян» виявлено і затримано серед місцевих жителів Донеччини - поліція

Укрінформ
У Донецькій області в результаті оперативно-профілактичних заходів правоохоронцями серед місцевих жителів виявлено і затримано бойовика з позивним «Баян».

Про це повідомили у Бахмутському відділі поліції Донецької області.

«Працюючи на місцевому підприємстві, він ретельно приховував свою причетність до бандформування і сподівалася, що його кримінальне минуле залишиться непоміченим. Бойовик був виявлений у результаті оперативно-профілактичних заходів. Тепер його чекає до 8 років позбавлення волі», - йдеться в повідомленні.

У поліції уточнили, що 22-річний житель селища Новолуганське, потрапивши під вплив російських пропагандистів, поповнив ряди бойовиків у квітні 2014 року. Він отримав камуфляжну форму і, озброївшись автоматом Калашникова, став «нести службу» на блокпосту, розташованому поблизу міста Дебальцеве, де здійснював незаконний огляд автотранспорту і громадян.

Через місяць «служби» спільник терористів зрозумів, що зробив помилку, залишив бандформування і поїхав у Росію. Проте почуваючи себе людиною «другого сорту» в Росії, він повернувся в рідне селище, де знайшов гідну роботу. Приховуючи своє кримінальне минуле, колишній бойовик сподівався, що він уникне кримінального покарання.

Але правоохоронці отримали оперативну інформацію про причетність «Баяна» до незаконних озброєних формувань і, зібравши доказову базу, вийшли на нього.

За цим фактом відкрито кримінальне провадження з попередньою кваліфікацією ч.2 ст.260 (Створення не передбачених законом воєнізованих або озброєних формувань) Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-