Будівництво

Будівництво "Стіни" на Харківщині планують відновити навесні

Укрінформ
Будівництво "Стіни" вздовж українсько-російського кордону на території Харківської області поновиться навесні.

Про це кореспондентові Укрінформу розповіли в прес-службі Харківської ОДА, посилаючись на телефонну розмову голови ХОДА Юлії Светличної з головою Державної прикордонної служби Віктором Назаренком.

"Відповідне будівництво зараз припинено у зв'язку з погодними умовами і відсутністю в даний час фінансування. Але в державному бюджеті на 2017 рік закладено 200 млн грн на продовження будівництва. В разі надходження асигнувань на рахунки Державної прикордонслужби планується відновити будівництво. Орієнтовний термін відновлення будівництва: квітень-травень 2017 року", - зазначили в прес-службі.

Як розповіли в прес-службі, під час розмови Назаренко підкреслив, що всі раніше побудовані споруди на кордоні з Росією підтримуються в належному стані. У свою чергу Светлична пообіцяла надавати усіляку допомогу з продовження будівництва інженерних споруд на кордоні з Росією, оскільки питання національної безпеки є пріоритетом у діяльності всіх органів державної влади - як національного, так і регіонального рівня.

Раніше Укрінформ повідомляв, що 19 січня голова ХОДА Юлія Светлична заявила на прес-конференції про призупинення будівництва "Стіни" на кордоні з РФ через нестачу фінансування. Водночас помічник прес-секретаря Держприкордонслужби Олег Слободян заявив із цього приводу, що фінансування на 2017 рік передбачено в обсязі 200 млн грн, і роботи триватимуть у рамках фінансування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-