Житомирську та Рівненську області з’єднали

Житомирську та Рівненську області з’єднали "живим ланцюгом" до Дня соборності

Фото
Укрінформ
На честь Дня соборності України, що відзначатиметься 22 січня, мешканці Житомирщини та Рівненщини утворили "живий ланцюг" на межі двох областей.

Про це повідомляє прес-служба Рівненської облдержадміністрації. 

"На кордоні Корецького району Рівненської області та Новоград-Волинського району Житомирської області утворили «живий ланцюг». Акцію приурочили до Дня Соборності України", - йдеться у повідомленні.

Понад сотня мешканців двох сусідніх регіонів з українськими прапорами взялися за руки і таким чином створили символ єдності українського народу.

Зазначають, що в урочистому зібранні взяли участь голова Корецької райдержадміністрації Сергій Черній, заступник голови райради Віктор Дулюк, голова Новоград-Волинської райдержадміністрації Житомирської області Володимир Михнюк, голова Новоград-Волинської районної ради Житомирської області Дмитро Рудницький, громадськість.

Під час своїх виступів очільники районів говорили про важливе значення проголошення у 1919 році Акту злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки, історичну боротьбу українців за незалежність та нинішнє протистояння зовнішній агресії, важливість збереження та зміцнення національної державності.

Продовжився захід виступами творчих аматорських колективів двох областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-